tisdag 8 december 2020

8/11 Kattegatt

 Kortare tur med fiske efter torsk och långa,  fisket var både på vrak och toppar. Var bra med fisk, all torsk tog på pilken. När vi fiskar på vrak så använder vi gummimakk på pilken istället för trekrok. Detta för att undvika att fastna i vraken. Man fastnar rätt ofta även med gummimakk, men man kommer oftast loss med en enkelkrok. Ovanför pilken har vi en upphängare, oftast med en bläckfisk eller gummimakk. Att ha fler upphängare är dumt då man skulle fastna hela tiden. 

Albin som inte fått långa tidigare agnade sina krokar med fiskbitar, långan tar nästa bara på agn. Väldigt sällan dem tar på pilk. Blev en hel del smålångor både på vraken och topparna. 

Vrakfisket har dem senaste åren blivit betydligt sämre, dem flesta vraken är idag helt fisktomma. Det finns väldigt många vrak att prova utanför Falkenberg, men är bara några få som det står fisk på idag. Dem vraken som var bäst för ett par år sedan ger idag ingenting. En fisk som är som helt borta är blekan. Detsamma gäller i Bohuslän. Ett mål för vintern är att ta en långa över 10kg på vrak i Kattegatt.



Både berg och blågylta tycks bli allt vanligare. Går att få på dem flesta toppar på 10-25m djup. Berggyltorna är oftast på upp till kilot. Blågyltor går att få riktigt fina för sin art, inte ovanligt med fisk upp till 0,5kg. Medelvikten vid gylta fiske utanför Falkenberg är relativ hög om man jämför med fiske i t.ex. gullmarsfjorden. Men den riktigt stora har vi inte lyckats med än.
 











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar