söndag 12 april 2020

10/4 Kattegatt Vrak

Då var det äntligen dags för havsfiske igen, vi skulle fiska på vrak utanför falkenberg. Målet var framförallt torsk, bleka och sej. Vädret var klart, men kallt med 4-5m/s från nordväst. Strömmen var bitvis svår, ca 1 knop. Men med ankringshjälp av elmotor är det sällan ett problem med dessa marginella fiskedjup. Dagens vrak ligger på 25-45 meters djup.

Blekafiske är bland det roligaste som finns, men tyvärr har dem senaste två åren varit extremt dåliga. Blekan är borta, iallafall dem större. Denna dagen fortsatte tyvärr detta mönster, bara en liten blev det.


Efter att ha fiskat på dagens femte och sista vrak så gick resan hemåt, vi hade endast fått en bleka, en sej, några glyskoljor och mindre torskar. På hemvägen passerade vi ytterligare ett vrak. Jag ville inte ens släppa på detta, brukar vara dåligt och med mycket garn. Hade bara tänkt kika lite på ekolodet och se om man såg fisk som sej eller bleka stå ovanför vraket. Det gjorde inte detta men bestämde att prova 5-10 minuter i alla fall. Tur detta! Vraket höll bra med fin torsk denna dag, dem flesta tog på pilk med svart gummimagg.



 

Albins första torsk

  Nästa helg är planerna att prova fisket efter havskatt, kommer bli svårt. Tänker prova på ett par toppar och två vrak jag tror kan vara intressanta.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar