måndag 7 oktober 2019

6/10 Bratten HÄLLE!

Målet har varit att kunna åka ut till Bratten en sista gång detta år, äntligen så hade vi ett par dagar med svag vind. Vi åkte upp till Skaftö på lördagen, vi fick i båten någon timme innan skymningen och åkte ut för att fiska agn vid Skärmjan. Vi fick snabbt en del makrill vilket blev bra komplement till den sill vi hade med oss ifrån sundet.





Morgonen efter lämnade vi Stockevik innan gryningen och körde mot Bratten. Det var lite mer krabb än vi hade räknat med. Vi började fisket på den position som gav bra vid senaste besöken, djupet här går från ca 280 ner till 320 meter. Efter en kort stund så fick jag ett bra hugg, blev nästan helt stumt men fisken gick tyvärr loss efter ett par minuter. Precis när den lossnade så fick Fredrik fisk, en mindre lubb 4-5kg men skönt med fisk i båten. Sen var det lugnt ett tag, men efter någon timme så fick Fredrik ett bra hugg. Fisken kämpade på bra hela vägen upp, när man såg den i vattnet trodde vi först det var en stor rocka men när den närmade sig så såg vi att det var hälleflundra. Vi trodde knappt det var sant, helt oroligt. Fisken mättes till 108cm och vågen pendlade mellan 13-14kg vid vägning i båten. Hälleflundran tog på hel Sill ca 2 meter ovanför botten.

 



Sen blev fisket segare igen, fick några blåkäxor i ministorlek. Vid ca 13 så bytte vi position och åkte till ett område med mer grusbotten för att ha större chans på vitrockan. Någon vitrocka blev det tyvärr inte, men vi hade ett lubbfiske som jag inte upplevt tidigare. Man hann knappt komma ned innan det small. Storleken var bra, men den riktiga toppfisken över 10kg kom aldrig. 9,6kg blev den största. Nu på eftermiddagen hade vinden lagt sig och förutsättningarna var kanon, strömmen var svag under hela dagen. Vinden var ost/nordost. Vi hade tackel med 1 hel makrill, 1 hel sill och en mindre krok med liten makrillfilé.  




Vid 16-tiden så körde vi tillbaks mot Stockevik, resan hem tog ca 1h45m.. Är ca 30nm från Stockvik ut till bratten.






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar