torsdag 18 juli 2019

18/7 Bratten

Planen idag var att åka ut till Bratten. Målet var att åka ut strax innan lunch. Utmaningen var att få fatt i agn. makrillen har varit svår senaste dagarna. Vi åkte ut från Stockevik runt 6 för att prova vid ett vrak sydväst om bonden. Anledningen till att vi ville fiska runt vraket var för att kunna få lite småsej om makrillen inte var inne. Men makrillen var på plats och agnet var snabbt fixat.
Då det blåst en del under natten så tog det drygt 2 1/2h att åka ut till bratten, är ca 30nm från Skaftö. Väl på plats så var första timmarna rätt sega, blev någon blåkäxa bara. Låg i en brant där vi flyttade oss några meter åt gången med hjälp av elmotorn.


Efter cirka 2h kom första bättre hugget, hann bara komma ned till botten och sträcka upp linan så var det stumt. Så fortsatta det nedåt i branten. Tyvärr var det inte dem största som var på hugget. Men fick flera lubbar mellan ca 2-7kg. Målet är att komma ut hit minst en gång till i år och då hoppas jag kunna ligga här ute mycket längre, gärna över natten. Hade ute ett mete för sej under vistelsen, men inga hugg på det.





Resan hem tog bara ca 1,5h, havet låg nu blankt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar