tisdag 28 maj 2019

23/5 Kattegatt

I torsdags så fiskade vi på sex olika vrak utanför Falkenberg. Det ena vraket är nytt för oss då vi hittade det under fisket vid påsken, hann då inte prova det.
Tyvärr så var det mer vind än prognosen spådde vilket gjorde fisket svårt, kunde bara hålla ca 10 knop på vägen ut. Målet var att lägga mycket tid efter långa vid Senator vraken, men då vi var tvungna att köra så långsamt så provade vi Altnes på vägen ut. Såg rätt ointressant ut på lodet, gjorde flera drifter över vraket. Jag hade två hugg som jag missade, det var förmodligen mindre gråsej för Conny fick en sådan.



Vi fortsatte efter detta mot Distel, sjön blev högre ju längre ut vi kom vilket gjorde metet väldigt svårt. Jag metade och Conny pilkade, tyvärr gjorde den grova sjön att det var omöjligt att använda elmotorn, men med backen i konstant mot sjö var driften bara runt 0,3 knop. Vi fiskade på Distel i ca 2 timmar. Conny fick några små torskar, jag fick inget på metet. Istället för att fortsätta ut så åkte vi hemåt, men vi provade alla vrak i våran väg. Det nya vraket vi hittade i påskas gav mest fisk under dagen, men storleken var dålig. Schillig gav flest arter och störst fisk, inte för att någon fisk var direkt stor.
Det som var lite roligt med vraken var att vi fick våra första blekor. Förut torsk, bleka, sej så fick vi även glyskolja. Dem kommande dagarna ser väldigt blåsiga ut tyvärr, hoppas kunna komma ut på fiske i Bohuslän till helgen. Men fisket där uppe har senaste året varit mycket sämre än här hemma, i alla fall vad gäller vrakfiske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar