tisdag 4 december 2018

FISKE 2018

Från att nästan bara fiskat efter gädda så är det nu nästan bara havsfiske som gäller här. Aktivitet här kommer nu att öka.

I våras köpte jag en ny båt, en ryds 600bf. Så tanken var få mycket fisketid på havet i somras. Men mitt i sommaren två dagar innan semestern så skar motorn och det tog lite tid att få på en ny snurra. Motorn skar långt inne i gullmarsfjorden men vi kunde köra med elmotorn ut till Fiskebäckskil där vi hade trailern. Precis innan motor skar så fick jag i alla fall äntligen en regg gylta.

Berggylta 1,62kg
 Rena turen att motorn skar inne i Gullmarn då vi på förmiddagen fiskat långt utomskärs.

Innan allt detta så hade vi på våren en kanon helg runt Orust med kikfiske efter piggvar, nästan alla låg mellan 2-3kg och dem två största över 3kg. Fick nog ett tjugetal, dem allra flesta simmar åter.






3,7kg
Vi metade även lite gädda en helg i maj, blev flera meterfiskar. Men inga större tyvärr.






Nu sker lite underhåll på Vinthunden sen kommer det fiskas efter torsk i sundet och långa på vraken utanför Anholt i vinter. Bland annat ska elektronik finjusteras och en hydralstyrning ska byggas på, förra styrning blev det haveri under senaste turen. Vajern gick av ute i Öresund. Tillåter vädret ska det bli fiske i mellandagarna.
Båten fick namnet Vinthunden till minne av Lasse i gatan.

Vinthunden i Stockevik på Skaftö

Nya snurran 115 E-TEC



Vinthunden i Lysekil

Blåsigt på Röde bank oktober


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar