lördag 18 augusti 2012

17/8 Havsfiske V Måseskär

Jag ock Marcus bestämde sent i torsdags att dra upp till Skaftö för att dra ut och fiska på vraken under fredagen, väderprognosen var bra med lite vind under fredag och lördag förmiddag.

 Drog utåt framåt lunch på fredagen men nu var väderprognosen en annan var stora våger väst om bonden, är ju väldigt svårt att fiska bra på vraken i en sån liten båt när det är grövre sjö. Så efter ett tag vände vi och körde in  i Grundsund för att käka och binda lite nya tackel för fiske mer kustnära. Drog sen neråt Måseskär för att fiska av området runt iskatt.

Fisket började bra och Marcus fick några fina taggmakrillar med topp på 0,35 och några mindre torskar. Jag körde med jigg i början och fick bland annat en makrill på drygt ett kilo, fick även en fjärsing på 0,38kg och några mindre torskar.
Byte till ett släptackel som jag agnade med en liten makrillfile, ville ha katt eller knot. Kom knappt ned till botten innan det högg och en pigghaj hade nappat, bara att kroka av och ned igen och ett till hugg direkt och även nu kom det upp en haj. Byte då till räka men fick fortsatt bara haj, var inga stora direkt dem låg väl runt 2-3kg och alla fick givetvis gå tillbaka. Tröttnade på att inte få nån annan fisk så satte på en lite större hel makrill, mest för att få lite lugn, men fick fortfarande haj dock några större. Marcus fick ytterliggare några makrillar uppåt kilot och en hyfsad knot men blev inga regg fiskar tyvärr, retsamt då vi var nära på taggmakrill, makrill och fjärsing.

 Hajen stod tät vid botten fick drygt 15stycken

Grundsund 




Måseskär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar